Aduro pelletskaminer

Snabb och enkel uppvärmning av din bostad

Aduro pelletskaminer kombinerar modern skandinavisk design med maximal värmekomfort och innovativ teknologi. Du får insyn till lågorna men slipper kämpa med ved. Du behöver bara fylla kaminen med träpellets och redan efter några minuter kan du se lågorna och njuta av värmen. På alla modeller går det att stänga av eller dämpa fläkten, om du vill ha en tyst stund.
Pelletskaminerna kan programmeras veckovis och fungera som den primära värmekällan eller som ett bra komplement till övrig uppvärmning.

Fördelar med Aduro pelletskaminer

  • Dansk design
  • Effektiv uppvärmning
  • Lätt att använda via kaminens pekskärm. Med den tillhörande wifi-modulen kan kaminen användas var som helst och när som helst via app
  • Lätt påfyllning av pellets
  • Enkel rengöring och underhåll
  • Flera modeller är täta och kan tillföras förbränningsluft utifrån

Mer värme för pengarna

Då en Aduro pelletskamin tillförs bränsle flera gånger i minuten kommer förbränningen alltid vara bättre än i en traditionell braskamin, som eldas varannan timme. Verkningsgraden är också högre. En Svanenmärkt braskamin har en verkningsgrad på omkring 80 %, medan Aduro pelletskaminer är uppe ända på omkring 90 %. 

Träpellets eller ved?

Den stora skillnaden mellan en pelletskamin och en vedkamin är framför allt lågbilden, ljudnivån och styrningen. Den tilltalande brasan i en vedkamin har hos pelletskaminen ersatts med en mer statisk lågbild samt ljudet från fläkten som fördelar värmen. I gengäld slipper du besväret med att hugga ved och tända med en pelletskamin. Det enda du behöver ta hand om är att fylla på med träpellets i kaminen, så sköter tekniken resten. En pelletskamin kan oftast brinna i ungefär ett dygn på en full laddning – och ofta flera dagar mellan rengöring.

I vissa fall, t.ex. hos Aduro P2, har rumsfläktarna ersatts av naturlig konvektion, som får den varma luften att fördelas jämnt i rummet.

Om du i stället gott kan tänka dig komforten från träpellets och den vackra lågbilden från ved i en och samma kamin, då är vår Hybridserie det rätta valet. Den kombinerar på bästa sätt de två världarna. Läs mer här.

Service

En pelletskamin ska underhållas löpande och kräver fackmannamässig tillsyn en gång om året.

TOP