Aduro utomhuskamin - Den perfekta samlingsplatsen

Aduros utomhuskamin lämpar sig perfekt för mys, värme och avslappning på uteplatsen och är den perfekta samlingsplatsen när de ljumma sommarkvällarna ska avnjutas.

Med den konformade designen får kaminen en skorstenseffekt som leder röken uppåt så den inte är till besvär för omgivningen, samtidigt som den stora öppningen ger fin insyn till lågorna.

Material: Utomhuskaminen fås i to varianter: i svart kvalitetsstål og i corstenstål.
Mått (HxBxD): 124 x 60 x 58 cm  
Vikt: 32 kg 

Dansk design

Trädgårdskaminen är designad av den prisbelönta danska arkitekten Torben Madsen, som har fokuserat på kaminens form och funktion. ”Med dess dynamiska form fungerar utekaminen också som ett dekorativt inredningselement för uterummet – och kommer klä varje uteplats”, säger han bl.a. om tankarna bakom designen.

Cortenstål

Cortenstålet får efter kort tids användning en elegant patina av att stå ute i regn, sol och vind. Då bildas det en enhetlig rostbeläggning som är mycket motståndskraftig. 

Framskyndande av patinaproces
Om du önskar att snabba på patina processen rekommenderar vi att göra en stark blandning av saltvatten (vatten och salt, t.ex. vägsalt), som löpande sprutas eller penslas på spisen, intill det önskade resultatet uppnåtts.

Tillbehör

Som tillbehör erbjuder Aduro ett galler som har tre olika höjdinställningar. När den inte används döljs den diskret under bottenplattan. Gallret är i rostfritt stål med trähandtag. Du kan köpa gallret i vår webbutik.

TOP