Aduro utomhuskamin - Den perfekta samlingsplatsen

Ta hemmets värme och trevnad med ut på terassen med Aduros utomhuskamin. Den ägnar sig perfekt till sköna och avslappnade stunder på terassen - såväl i sällskap som ensam. Utomhuskaminen är den perfekta samlingsplatsen när de ljumma sommarkvällarna skall avnjutas.

Mått (HxBxD): 124 x 60 x 58 cm  
Vikt: 32 kg 

Material

Utomhuskaminen fås i to varianter: i svart kvalitetsstål og i corstenstål. Cortenstålet får efter kort tids användning en elegant patina av att stå ute i regn, sol och vind. Då bildas det en enhetlig rostbeläggning som är mycket motståndskraftig. 

Framskyndande av patinaproces
Om du önskar att snabba på patina processen rekommenderar vi att göra en stark blandning av saltvatten (vatten och salt, t.ex. vägsalt), som löpande sprutas eller penslas på spisen, intill det önskade resultatet uppnåtts.

 

Tillbehör

Som tillbehör erbjuder Aduro ett galler som har tre olika höjdinställningar. När den inte används döljs den diskret under bottenplattan. Gallret är i rostfritt stål med trähandtag. Du kan köpa gallret i vår webbutik.

Design

Arkitekt Torben Madsen, som har designad Utomhuskaminen, beskriver tankarna bakom kaminen på följande vis:

"Med ett par vedklabbar i utomhuskaminen blir kvällen varmare och trevligare. Den konformade kaminen bildar tillsammans framluckan en skorstenseffekt som gör att röken stigen uppåt, utan att irritera. Alternativt ger Aduro utomhuskamin möjlighet att grilla direkt över det naturliga träkolet. Med sin dynamiska form står den fint i alla terasser och trädgårdar- även då den inte eldas i."

TOP