Aduro Smart Response

  • Beskrivning
  • Installering
  • Fördelar

Vill du uppnå renast möjliga förbränning?
Och släppa ut mindre rök i grannskapet?
Vill du ha god bränsleekonomi och få ut maximalt med värme från veden?
Och vill du samtidigt spara tid och energi?

gå till webbutiken

Din personliga förbränningsmästare 

Med utvecklingen av den banbrytande Aduro Smart Response, är det möjligt för alla, oavsett märke och modell på braskaminen, att använda den patenterade Aduro Smart Response-teknologin. Med Aduro Smart Response är din smartphone eller tablet din personliga förbränningsmästare, som säkrar korrekt förbränning och optimal användning av din ved. Aduro Smart Response är en enhet med två sensorer, vilka kommunicerar trådlöst med en app på din smartphone/tablet. Sensorerna följer förbränningen och appen guidar dig baserat på mycket omfattande tester och stor erfarenhet. I appen kan du se när du, till exempel, behöver tillföra ved, hur varm din braskamin är och om kaminen bränner vid en för låg eller hög temperatur.

Med Aduro Smart Response kan du tänka på andra saker samtidigt som du använder din braskamin på bästa sätt.

Hur fungerar lösningen?

Vi har genom testförbränningar i tusental samlat in information om, hur utvecklingen i tid och temperaturmätningar hänger ihop med förbränningen inne i förbränningskammaren. Vi har gjort dessa test i samarbeta med Teknologisk institut och konverterat dom till algoritmer, som guider dig, i hur du kan använda din braskamin optimalt.

När du sätter upp appen, skriver du in några värden, som är tillgängliga på braskaminens typskylt eller i manualen. Efter det vill appen konvertera dessa värden och använda appens algoritmer till att guide dig. Den vill bland annat ge individuella tips till, hur du kan optimera bruk av braskaminen. Den ger info om när du behöver tillföra ved och om förbränningen är optimal. Appen kommer att bli ”klokare” med tiden, som du använder den.

Var uppmärksam på att den temperatur appen visar kan avvika från din egen temperaturmätning. Aduro Smart Response bearbetar den uppmätta temperaturen enligt en algoritm som beräknar rökgastemperaturen i rökröret.

Det finns också fler data om ved förbrukning, CO2 besparing, utvecklingen i effektivitet, hjälp till att kontrollera vedens fuktighet, generella tips och en möjlighet, för att se hur bra du är, jämfört med andra. Det blir nästan en konkurrens om att bli förbränningsexpert.

Aduro Smart Response kan användas med:

  • iPhone (alla modeller efter 5th gen.)
  • iPod Touch 6th gen
  • iPad 4th gen
  • Android (alla versioner efter 5.0)

Var uppmärksam på att Aduro Smart Response kan användas med ALLA BRASKAMINER OAVSETT MÄRKE OCH MODELL. Det måste finnas tillgång till rökröret, eftersom det är där temperatursensorn skall fästas.

Pakken innehåller:

  • Trådløs temperaturbox med två sensorer
  • Quick guide

Boxen använder 3 x AAA batterier. Dessa är inte inkluderade i paketet.
Gratis app download. Appen laddas ned i App Store eller på Google Play.
Överför data viaBluetooth Low Energy

Såhär installeras boxen

I appen hittar du en exakt vägledning till placering av sensorbox och temperatursensor på Aduro modeller.

Vid montering av Aduro Smart Response på andra modeller än Aduromodeller, se nedan:

ASR sensorboxen är utrustad med magneter, så båda temperatursensor och Bluetooth boxen kan placeras på braskaminen utan verktyg. Du kan eventuellt gömma ledningar bak braskaminens yttre mantel, om möjligt. Temperatursensorn måste placeras, så A måttet på skissen är 10 cm.

Kontakt B ska placeras där den passar bäst. Den måste aktiveras varje gång du lägger på ved. Den kan aktiveras med fingret, ett spjäll eller luckan. Allting står i manualen som finns i appen.

Placering av komponenterna

Närbild av punkt B

Få överblicket här

Se fördelarna med att använda Aduro Smart Response nedanför.

TOP