Om Aduro

Aduro utvecklar, tillverkar och marknadsför braskaminer, hybridkaminer och pelletskaminer i modern dansk design. Genom ett antal år har vi specialiserat oss på utveckling av högteknologiska kaminer som arbetar enligt de mest moderna och avancerade förbränningsprinciperna. Vi kompromissar inte med produktkvaliteten och vi försöker alltid förena det tekniska och estetiska med användarnas krav på användarvänlighet. Över 400.000 Aduro-kaminer har installerats i Europa.

Aduro är en sund och solid verksamhet som i många år har levererat goda resultat. Därför har vi utsetts till Gasellföretag i Danmark inte mindre än fem gånger.

Aduro och miljön
Alla våra kaminer har formgivits av danska formgivare och deras viktigaste uppgift har varit att skapa moderna och miljövänliga kaminer till attraktiva priser. Hänsyn till miljön väger tungt och därför är mest av våra kaminer Svanmärkta. Den här miljöcertifieringen innebär bland annat krav på partikelutsläpp (<2 g partiklar per kg ved), verkningsgrad och ansvarsfull produktion. De miljömässiga egenskaperna är i världsklass och produkterna är lätta att använda.

Det är dock alltid användarens ansvar att säkerställa miljövänlig förbränning genom att elda på korrekt sätt. Vid korrekt eldning med ved är en Aduro-kamin en CO2 neutral värmekälla – varje kamin gör i genomsnitt en miljövinst motsvarande cirka 4 ton CO2. Kaminer som ger ren förbränning ger kvarstående energi och de utgör ett lysande komplement till andra energiformer.  

Kvalitet till attraktiva priser
I Danmark och på exportmarknaderna har Aduro redan etablerat sitt varumärke som leverantör av kvalitetskaminer i enkel och stilren design. Effektivitet och kostnadsmedvetenhet i hela värdekedjan från tillverkning till användare gör att användaren kan få mycket hög kvalitet till ett mycket bra pris. Vi arbetar löpande med att utveckla nya kaminer som uppfyller användarnas krav på form och funktion.

Vinnare av EU's miljöpris 2018
EU:s miljöpriser hyllar de mest miljövänliga verksamheterna i Europa och har därmed som syfte att främja innovativa och hållbara initiativ. Läs mer här