Om Aduro

Aduro utvecklar, tillverkar och marknadsför braskaminer, hybridkaminer och pelletskaminer i modern dansk design. Genom ett antal år har vi specialiserat oss på utveckling av högteknologiska kaminer som arbetar enligt de mest moderna och avancerade förbränningsprinciperna. Vi kompromissar inte med produktkvaliteten och vi försöker alltid förena det tekniska och estetiska med användarnas krav på användarvänlighet. Över 400.000 Aduro-kaminer har installerats i Europa.

Aduro är en sund och solid verksamhet som i många år har levererat goda resultat. Därför har vi utsetts till Gasellföretag i Danmark inte mindre än fem gånger.

Aduro och miljön
Alla våra braskaminer är designade av danska arkitekter, vars främsta uppgift har varit att skapa moderna och miljövänliga braskaminer. Merparten av våra braskaminer bär därför Svanenmärket, som bl.a. ställer krav på partikelutsläpp (<2 g partiklar per kg träd), verkningsgrad och ansvarsfull produktion. Vi strävar efter att göra det enkelt att göra det rätt och därmed uppnå en miljövänlig förbränning med minimala koldioxid- och partikelutsläpp. Alla Aduro-kaminer har bl.a. automatisk reglering av lufttillförseln, så du lättare får en ren förbränning. Vid korrekt eldning med trä är en Aduro-kamin en koldioxidneutral värmekälla – i genomsnitt besparar varje braskamin årligen miljön från cirka 4 ton koldioxidutsläpp.

Eldning med ved ger förnybar energi då träd lagrar koldioxid medan de växer. När träden bryts ner frigörs samma mängd koldioxid igen. Samtidigt säkerställer Aduro tillväxt av träd och skog genom återetablering av skog och hållbart skogsbruk. Aduro investerar i stora arealer skog, där vi varje år förväntar oss en hållbar tillväxt av träd som motsvarar förbrukningen i cirka 10 000 Aduro-kaminer. Läs mer om Aduros hållbara skogsbruk här.

Vinnare av EU:s miljöpris
I juni 2018 mottog Aduro det prestigefyllda miljöpriset European Business Award for the Environment på nationell nivå. Priset gavs för den innovativa och hållbara produkten Aduro Hybrid i kategorin ”Hållbara produkter och tjänster”. EU:s miljöpriser hyllar de mest miljövänliga verksamheterna i Europa och har som syfte att främja innovativa och hållbara initiativ. Du kan läsa mer om prisutdelningen här

Kvalitet till attraktiva priser
I Danmark och på exportmarknaderna har Aduro redan etablerat sitt varumärke som leverantör av kvalitetskaminer i enkel och stilren design. Effektivitet och kostnadsmedvetenhet i hela värdekedjan från tillverkning till användare gör att användaren kan få mycket hög kvalitet till ett mycket bra pris. Vi arbetar löpande med att utveckla nya kaminer som uppfyller användarnas krav på form och funktion.