Om Aduro

Aduro utvecklar, producerar och marknadsför bras-, pellets- och hybridkaminer och har med stor framgång uppnått en position bland Europas fem största braskaminsproducenter. Vi är specialister på att utveckla högteknologiska kaminer med moderna förbränningsprinciper som samtidigt är användarvänliga. Med våra innovativa lösningar har vi fått patent på flera produkter, och vår vision är att fortsätta nå nya höjder för marknaden. Vi kompromissar inte med produktkvaliteten och strävar efter att alltid kombinera det estetiska med attraktiva priser. Därför har över 450 000 européer en Aduro-kamin i sina hem.

Vinnare av EU:s miljöpris
I 2018 mottog Aduro det prestigefyllda miljöpriset European Business Award for the Environment på nationell nivå. Priset gavs för den innovativa produkten Aduro Hybrid i kategorin ”Hållbara produkter och tjänster”. EU:s miljöpriser hyllar de mest miljövänliga verksamheterna i Europa och har som syfte att främja innovativa och hållbara initiativ. Du kan läsa mer om prisutdelningen här

Aduro och miljön
Alla våra kaminer uppfyller de fastställda kraven för det europeiska miljödirektivet Ecodesign 2022. Merparten av våra braskaminer bär dessutom Svanenmärket, som bl.a. ställer krav på partikelutsläpp (<2 g partiklar per kg trä), verkningsgrad och ansvarsfull produktion. Vi strävar efter att göra det enkelt att elda rätt och därmed uppnå en renare förbränning med minimala koldioxid- och partikelutsläpp. Därför har alla våra bras- och hybridkaminer bl.a. automatisk reglering av lufttillförseln

Dessutom säkerställer Aduro tillväxt av träd och skog genom återetablering av skog och hållbart skogsbruk. Aduro investerar i stora arealer skog, där vi varje år förväntar oss en hållbar tillväxt av träd som motsvarar förbrukningen i cirka 10 000 Aduro-kaminer. Läs mer om Aduros hållbara skogsbruk här.

Hållbarhetsinitiativ
Aduro har en mängd hållbarhetsinitiativ: Vi återanvänder plastavfall från danska hushåll för produktion av plasttratten till Aduro Hybrid och för pelletsinsatsen till vår Ø45 vedkorg. Vi väljer återvinningsbara material för produktion av kaminer såsom keramiskt glas och stål, och vi smälter om allt metallspill från produktionen till användbara delar – t.ex. gjutjärnsgaller. Vi sätter en ära i hög kvalitet, och därför har Aduro-kaminer en genomsnittlig livslängd på cirka 20 år. Dessutom utlovar vi 10 års garanti på leverans av originalreservdelar, så det är lätt att underhålla din kamin under lång tid. Har det däremot blivit dags att byta ut din kamin uppmanar vi att materialen sorteras och lämnas till en återvinningsstation, så de kan göra nytta någon annanstans.

Kvalitet till attraktiva priser
I Danmark och på exportmarknaderna har Aduro redan etablerat sitt varumärke som leverantör av kvalitetskaminer i enkel och stilren design. Effektivitet och kostnadsmedvetenhet i hela värdekedjan från tillverkning till användare gör att användaren kan få mycket hög kvalitet till ett mycket bra pris. Vi arbetar löpande med att utveckla nya kaminer som uppfyller användarnas krav på form och funktion.