Om Aduro

Aduro utvecklar, producerar och marknadsför bras-, pellets- och hybridkaminer och har med stor framgång uppnått en position bland Europas fem största braskaminsproducenter. Vi är specialister på att utveckla högteknologiska kaminer med moderna förbränningsprinciper som samtidigt är användarvänliga. Med våra innovativa lösningar har vi fått patent på flera produkter, och vår vision är att fortsätta nå nya höjder för marknaden. Vi kompromissar inte med produktkvaliteten och strävar efter att alltid kombinera det estetiska med attraktiva priser. Därför har över 400 000 européer en Aduro-kamin i sina hem.

Aduro och miljön
Alla våra kaminer är designade av danska arkitekter vars främsta uppgift har varit att skapa moderna och miljövänliga produkter. De uppfyller alla fastställda krav för Ecodesign 2022. Merparten av våra braskaminer bär dessutom Svanenmärket, som bl.a. ställer krav på partikelutsläpp (<2 g partiklar per kg trä), verkningsgrad och ansvarsfull produktion. Vi strävar efter att göra det enkelt att göra det rätt och därmed uppnå en miljövänlig förbränning med minimala koldioxid- och partikelutsläpp. Alla våra bras- och hybridkaminer har bl.a. automatisk reglering av lufttillförseln så du lättare får en ren förbränning.

Eldning med ved ger förnybar energi då träd lagrar koldioxid medan de växer. När träden bryts ner frigörs samma mängd koldioxid igen. Samtidigt säkerställer Aduro tillväxt av träd och skog genom återetablering av skog och hållbart skogsbruk. Aduro investerar i stora arealer skog, där vi varje år förväntar oss en hållbar tillväxt av träd som motsvarar förbrukningen i cirka 10 000 Aduro-kaminer. Läs mer om Aduros hållbara skogsbruk här.

Vinnare av EU:s miljöpris
I 2018 mottog Aduro det prestigefyllda miljöpriset European Business Award for the Environment på nationell nivå. Priset gavs för den innovativa och hållbara produkten Aduro Hybrid i kategorin ”Hållbara produkter och tjänster”. EU:s miljöpriser hyllar de mest miljövänliga verksamheterna i Europa och har som syfte att främja innovativa och hållbara initiativ. Du kan läsa mer om prisutdelningen här

Hållbar produktion
Innovation på innovation gör våra kaminer hållbara – också kommersiellt: Vi återanvänder plastavfall från danska hushåll för produktion av plasttratten till Aduro Hybrid och för pelletsinsatsen till vår Ø45 vedkorg. Vi väljer återvinningsbara material för produktion av kaminer såsom keramiskt glas och stål, och vi smälter om allt metallspill från produktionen till användbara delar – t.ex. gjutjärnsgaller. Vi sätter en ära i hög kvalitet, och därför har Aduro-kaminer en genomsnittlig livslängd på cirka 20 år. Dessutom lovar vi 10 års reservdelsgaranti, så det är lätt att underhålla din kamin under lång tid. Har det däremot blivit dags att byta ut din kamin uppmanar vi att materialen sorteras och lämnas till en återvinningsstation, så de kan göra nytta någon annanstans. På så sätt bidrar Aduro till hållbar produktion – hela vägen runt.

Kvalitet till attraktiva priser
I Danmark och på exportmarknaderna har Aduro redan etablerat sitt varumärke som leverantör av kvalitetskaminer i enkel och stilren design. Effektivitet och kostnadsmedvetenhet i hela värdekedjan från tillverkning till användare gör att användaren kan få mycket hög kvalitet till ett mycket bra pris. Vi arbetar löpande med att utveckla nya kaminer som uppfyller användarnas krav på form och funktion.