Aduro P5 Lux

Aduro P5 Lux är för dig som önskar en braskamin med en lyxig look och komforten från en pelletskamin. För även om du eldar med träpellets får du en naturlig lågbild som...  Läs mer

Köp på två olika sätt

Aduro GO är vårt fullservicekoncept med vilket vi erbjuder rådgivning, leverans och montering, allt i ett paket. Du kan även köpa din pelletskamin hos en av våra återförsäljare och då är du ansvarig för allt.

Vi tar hand om allt åt dig

Till dig som vill göra det själv

  • Beskrivning
  • Specifikationer
  • Relaterade produkter

Aduro P5 Lux är för dig som önskar en braskamin med en lyxig look och komforten från en pelletskamin. För även om du eldar med träpellets får du en naturlig lågbild som du kan njuta av 180 grader runt med kaminens välvda panoramaglas och vackra sidoglas. Till skillnad från P5 är P5 Lux designad med en stor glaslucka som ger ett exklusivt utseende.

Med en app i mobilen eller den medföljande fjärrkontrollen kan du lätt tända, släcka och reglera värmen på kaminen. Den smarta appen gör det dessutom möjligt att styra kaminen när du är på resande fot och vill kliva in i ett uppvärmt hem.

Pelletskaminen har ett effektivt glasskydd som blåser kall luft nedför rutorna för att förebygga sot på glaset, medan brännkoppen fångar upp damm och slagg och gör det lätt att rengöra kaminen inuti. Kaminen har dessutom en inbyggd rökfläkt, som gör den mindre beroende av skorstensdraget, samt en inbyggd konvektionsfläkt som kan justeras efter behov.

Till Aduro P5 Lux kan du köpa en tvådelad specialgolvskiva. Kaminen placeras på den ena delen och den andra delen läggs framför kaminen, så du lätt kan flytta och rengöra den.

Effekt

Nominell effekt

6,8 kW

Driftsområde

2,5-6,8 kW

Värmer upp

30-140 m2

Verkningsgrad

> 87 % (6,8 kW) / >= 87 % (3,4 kW) 

SEER

82 %

Energieffektivitetsindex

122,8

Energieffektivitetsklass

A+

Effektförbrukning under drift

37-81W

Skortensdrag

Enligt EN14785. 10-14 Pa med kall kamin.

Pelletssorter

Du bör endast använda ljusa pellets som är Ø6 mm med en max längd på 30 mm – typ ENplus kvalitet A1. Du kan läsa mer om vilka träpellets vi rekommenderar här.

Kapacitet pelletsbehållare: ca. 14 kg

App

Appen fungerar med iOS 9 eller nyare och Android-versioner från 4.1 eller nyare.

Godkännanden

EN14785, CE & Ecodesign 2022

Download

Klicka här för bruksanvisning och DoC för Aduro P5 Lux.

Mått

Rökrör diameter upptill/bakom

 

Ø80 mm

 

Yttre mått (HxBxD)

 

120 x 50 x 56 cm

 

Vikt

 

120 kg

 

Mått

Avstånd till brännbart material

Bakom

 

10 cm

 

Till sidan

 

40 cm

 

Avstånd till möbler

 

70 cm

 

Avstånd till brännbart material

TOP