handjobhd.orghandjob-sex.orgticklingclub.comextremefoot.net

Eldning med trä och träpellets

Du kan tända din braskamin enbart med träpellets eller manuellt med trä – eller en kombination där du lägger trä i brännkammaren och använder pellets till att tända elden. Aduro Hybrid skapar möjlighet att byta mellan miljövänlig uppvärmning från trädpellets och stämningsfull eldning med ved. Du kan alltid byta mellan eldning med ved och pellets. Du kan lägga på ved under tiden du använder pelletsfunktionen eller tända på ved med hjälp av pelletsen.

Fyr med brænde i Aduro Hybrid

Eldning med trä

Regelbunden användning av ved är ett måste då det rensar brännkammaren och optimerar förbränningen. Du kan alltid använda kaminen med ved oavsett om strömmen går eller vid andra driftstörningar.

Vi rekommenderar att du använder trä som har kluvits och sedan förvarats utomhus under tak i minst ett år. För att uppnå optimal förbränning bör träets fukthalt inte överstiga 18%. Trä som förvaras inomhus har en tendens att bli för torrt och brinner därför för snabbt. Träet ska klyvas i bitar med en diameter på ca 10 cm och längden ska vara max 39 cm. Om du använder alltför fuktig ved minskas kaminens värmeeffekt avsevärt, det samlas blanksot och partikelutsläppen ökar

Fyr med træpiller i Aduro Hybrid

Eldning med träpellets

Du kan endast använda pellets som är Ø6 mm med en max längd på 40 mm – typ ENplus kvalitet A1. Vi rekommenderar att du använder träpellets av god kvalitet som är lätta att knäcka – och helst ljusa snarare än mörka pellets, eftersom mörka pellets kan ha en negativ inverkan på kaminens bullernivå, effektivitet och rengöringsintervall.

Aduro Hybrid kräver stabilt skorstensdrag

Aduro Hybrid är en unik produkt som inte fungerar som en vanlig pelletskamin, utan behöver självdrag i skorstenen. Det är förutsättningen för att kaminen ska kunna fungera med ved utan ström. Den är därför inte en som en typisk pelletskamin som blåser ut rök i skorstenen och går stabilt på pellets under lång tid. Driftstiden – innan en lätt rengöring behövs – beror till stor del på värmenivån, kvaliteten på träpelletsen och hur stabilt skorstensdraget är. Ett stabilt skorstensdrag är avgörande för hybridkaminens resultat. Se våra riktlinjer för skorstenens placering her.

Om du vill förbättra kvaliteten och varaktigheten av förbränningen samt vara säker på stabil drift, erbjuder Aduro en rökgasfläkt, Aduro DraftOptimizer, som kan förbättra och stabilisera ett svagt skorstensdrag.