Vedeldad pizzaugn hemma i trädgården

Aduro Prisma Pizzaugn er designet af den prisbelønnede danske designer Torben Madsen. Den nya pizzaugnen från Aduro är en funktionell og skulpturell möbel till terrassen, som kan göra utsökta italienska pizzaer og samtidig fungera som en flott eldstad.

På insidan har pizzaugnen värmetåliga sten, som ackumulerar värmen och ger den perfekta temperaturen till pizzagräddningen. Efter opptänning med små skivor ved, tryckas veden/glöderne till sidan, så att pizzaen kan gräddas. Alternativt kan man ta bort frontluckan og använda ugnen som en öppen eldstad - perfekt till värme sommarnätter. 

Ute pizzaugn för hemma

Material

Aduro Prisma Pizzaugn fås nu i to varianter: i svart kvalitetsstål og i corstenstål:

Pizzaugn, sort
Pizzaugn, cortenstål

Cortenstålet får efter kort tids användning en elegant patina av att stå ute i regn, sol och vind. Då bildas det en enhetlig rostbeläggning som är mycket motståndskraftig. 

Framskyndande av patinaproces
Om du önskar att snabba på patina processen rekommenderar vi att göra en stark blandning av saltvatten (vatten och salt, t.ex. vägsalt), som löpande sprutas eller penslas på spisen, intill det önskade resultatet uppnåtts. 

Mått (HxBxD): 69,7 x 72 x 72 cm   
Vikt: 98 kg

Tillbehör

Sammen med pizzaugnen, fås också en Aduro Prisma base, som lyftar pizzaugnen från marken, dette säkrar en perfekt arbetshöjd när du skal grädda pizzaen. Samtidig är basen också optimal, som dekorativ förvaring av ved.

Material: Svart kvalitetsstål 
Mått (HxBxD): 59,3 x 71,3 x 71,3 cm 
Vikt: 23 kg

Aduro Pizzaugn med base